Nieuwsberichten

22-02-2024 - Versteend fruit – Ode aan het Fruitcorso

Op maandagavond 22 februari zijn we met 2 vrijwilligers naar de informatieavond geweest van "Versteend Fruit - Ode aan het Fruitcorso". Eerdere informatie is reeds via de nieuwsbrief gecommuniceerd en op onderstaande website vindt je nog meer informatie over het kunstwerk, de aanleiding , historie, de kunstenares etc. :

https://www.uitintiel.nl/start-kunstproject-versteend-fruit-ode-aan-het-fruitcorso/

Alle 12 Corso verenigingen kunnen aan dit kunstwerk meewerken en vanuit Varik nemen we ook 1 van de 42 panelen voor onze rekening (zie foto, paneel B6 , linksonder) : 

 panelen

 Voor de panelen staan reeds tafels gereed waar de steentjes eerst in gelegd worden op basis van het ontwerp waarna de vast gelijmd gaan worden. :

Paneel 2 bij 1

Zoals je ziet worden de steentjes op een dikke glazen plaat gelijmd. Als het kunstwerk klaar is en op zijn definitieve plek in Tiel ligt is het overdag te bewonderen maar ook 's nachts aangezien het van onder verlicht gaat worden. Daar hebben ze ook al een proefopstelling van gemaakt (en dat gaat er heel mooi uit zien straks):

20240122 211108

Vanaf zaterdag 10 februari 10:00 kunnen wij aan ons paneel gaan werken en hebben we 2 weken de tijd om het af te ronden. De tijden dat we eraan werken bepalen we zelf. We hebben een sleutel van de lokatie in Tiel en via de app groep stemmen we af wie wanneer wil/kan gaan. Als je wil meehelpen horen we dat graag. We kunnen altijd handjes gebruiken. Daar waar we normaliter fruit en groente aan het plakken zijn doen we dat nu met steentjes. 42..000 steentjes in alle kleuren en formaten liggen te wachten op ons. Hieronder zie je 1 van de vele tafels die er staan met verschillende steentjes.

20240122 200439

 20240122 200454

De lokatie is in Tiel, de oude Mazda garage aan de Lingeweg 4. 

Voldoende parkeergelegenheid (als je wil meehelpen maar heb je geen vervoer...laat het s.v.p. weten), goed verwarmd, koffie en toiletten aanwezig.

Een leuke manier om mee te helpen aan een mooi kunstwerk, andere plakkers te ontmoeten. Alle verenigingen gebruiken dit evenement ook om nieuwe vrijwilligers te werven en enthousiast te maken om bij een vereniging te komen. Ook wij kunnen nog steeds handjes gebruiken bij diverse werkzaamheden. 

 

 

plakker1   
 plakker2  
06-07-2023 - verruimde opening
Vanaf maandag 10 juli gaan we VIER avonden per week open: maandag tot en met donderdag vanaf 19.00.  
Voor mensen die overdag kunnen en willen helpen: laat het ons weten want in overleg zal de hal ook overdag open zijn. Actuele informatie in groepsapp. 
 
Kortom: wees welkom om te komen kijken en kom helpen aan de bouw van deze geweldig trotse wagen.
11-04-2023 - Vriendenloterij steunt corsowagen varik

Stichting Corsowagen Varik is benoemd tot Club van de Week en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. We gaan deze bijdrage gebruiken om een afzuiginstallatie voor in de hal aan te schaffen voor de afzuiging van las- en lijmdampen die vrijkomen bij het werken aan onze wagen.

03-03-2023 - presentatie ontwerp 2023: "het pronkjuweel"

3 maart 2023 - samen met wethouder Jacoline Hartman van de Gemeente West Betuwe werd in de Toeverij het ontwerp onthult van de fruitcorsowagen die in Varik gebouwd gaat worden. Het was gelijk een gezellig samenzijn van de vrijwilligers.

“Het Pronkjuweel”, het ontwerp voor de Fruitcorso 2023, is wederom van Artin van Driel en Martine Hoogmoed.

10-01-2020 - Ontwerp 2020: "Snow Buddies"

10 januari 2020 - In een gezellig druk dorpshuis in Varik werd vanavond het ontwerp van Corsowagen Varik voor dit jaar gepresenteerd. De zussen Marissa van Beem en Tamara van Beem presenteerden hun ontwerp: "Snow Buddies"; een prachtige wagen. Na het overwelidgende succes van afgelopen jaar, toen het onwerp van de winnende wagen van vader John van Beem kwam, is dit een waardige opvolger.

10-01-2020 - Presentatie ontwerp 2020

10 januari 2020 - Corsowagen Varik presenteert ontwerp

Op vrijdag 10 januari zal Corsowagen Varik tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, in bijzijn van Burgemeester Stoop en Laurens Verspuij (voorzitter Stichting 4-Stromenland), haar ontwerp presenteren aan het publiek. Dit zal rond de klok van 20:30 uur zijn.

Iedereen is van harte welkom vanaf 20:00 uur in Dorpshuis Toevershof te Varik.

Na de overwinning van 2019 ligt de lat voor dit jaar hoog en komen we met een wederom spraakmakend ontwerp.

Mede dankzij de steun van onze sponsoren hebben we in 2019 kunnen pieken! Graag komen we ook in contact met nieuwe sponsoren die samen met de huidige sponsoren en vrijwilligers 2020 wederom tot een succes kunnen gaan maken!

Wilt u een bijdrage leveren?

Kom dan 10 januari naar Dorpshuis Toevershof of benader ons via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bestuur Stichting Corsowagen Varik
Ronald, Jolanda, Corina, Wilfred en Artin

22-09-2019 - Corsowagen Varik wint Fruitcorso 2019! En hoe..

22 september 2019 - Corsowagen Varik sleept alle te winnen prijzen Fruitcorso 2019 binnen!

- "Lof van de Jury"
- Teun Luijendijk Vernieuwingsprijs
- Publieksprijs
- Verlichtingsprijs

Een ongelofelijk mooi resultaat; Waar een klein dorp groot in kan zijn...

21 september 2019 - Vandaag hebben wij met onze "Pero" naar een idee van John van Beem het "Lof van de Jury" mogen ontvangen. En niet alleen dat... We mochten ook de Teun Luijendijkprijs in ontvangst nemen; De vernieuwingsprijs. Een kroon op ons werk. Vele vrijwilligers en sponsoren hebben dit mede mogelijk gemaakt!


Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

Bouwlocatie

Loods bij van Koeverden
Bommelsestraat 4a
4064 CM Varik

Deelnemer aan

Corsowagen Varik - Fruitcorso Tiel

Privacyverklaring - Copyright Corsowagen Varik - All rights reserved